Donald Trump 8 törvénye a sikerhez

Dollárban milliárdos vállalkozó, és elérte, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen – szerinted tudnál tőle tanulni? Tedd most félre, hogy kedveled vagy talán megveted – mindenkitől tanulhatsz, aki többet ért már el, mint te!

#1 – Ne a pénzért csináld!

A pénz az egyik nagyon fontos értékmérője a vállalkozói sikereidnek, de ha csak pénzért csinálod, akkor nem leszel igazán sikeres. Szeretned kell, amit csinálsz, ez az egyetlen, ami hosszú távon is a pályán tud tartani.

GK kiegészítése: Tényleg úgy vagyok vele, hogy ingyen is csinálnám, amit csinálok, annyira szeretem. Az, hogy mekkora jövedelemre tudok szert tenni általa, csak egy következmény.

#2 – Soha ne add fel!

Válthatsz irányt, változtathatsz azon, hogy pontosan mit csinálsz – de soha ne add fel! Az igazán sikeres emberek soha nem hátrálnak meg egy probléma miatt, legfeljebb nem átmennek a falon, hanem kikerülik.

GK kiegészítése: Sokszor váltottam már irányt a 10+ éves pályafutásom alatt, de alapvetően még mindig ugyanazt csinálom, csak máshogy. Rengeteg akadály jött, de mindegyiket le lehetett győzni!

#3 – Figyelj a részletekre!

A mondás szerint is: az ördög a részletekben rejlik. Figyelned kell az üzleti életben a részletekre, különben azok könnyen legyűrhetnek!

GK kiegészítése: Az egyik legnagyobb problémát az okozta a vállalkozói karrieremben, hogy elkezdtem nem figyelni a részletekre. Majdnem végzetes lett. A részletekre figyelés nem azt jelenti, hogy mindent szemmel kell tartanod, ami a vállalkozásodban történik, hanem hogy meg kell találnod a talán nem fontosnak tűnő részleteket is – és ezekre figyelni.

#4 – Maradj fókuszált!

Mindig legyen a szemed a labdán! Donald egy sztorija szerint volt egy pillanat az életében, amikor elkezdte lazábban venni a dolgokat. Éjszakázott, nem készült a tárgyalásokra, elkezdett elcsúszni a fókusz az igazán fontos üzleti dolgokról. Azonnal probléma lett belőle, és rengeteg pénzt veszített azért, mert nem vette elég komolyan a dolgait.

GK kiegészítése: Minden barátom vagy ismerősöm tudja, hogy ha másnap előadást tartok, akkor nem fogok elmenni este szórakozni, hanem vagy el sem megyek egy ilyen alkalomra, vagy korán hazamegyek.

#5 – Legyenek kiemelkedő munkatársaid!

A legrosszabb munkatárs az “egész jó” munkatárs. Ha rossz a munkatársad, akkor ki tudod rúgni. Az igazán nagy dolgokra csak a kiemelkedő munkatársak képesek, és ők tudnak a következő szintre emelni téged a vállalkozásoddal együtt. De az “egész jók” nem annyira rosszak, hogy kirúgd őket, de nem annyira jók, hogy igazán nagy eredményt érhess el velük. Ezért veszélyesek az “egész jó” munkatársak!

GK kiegészítése: Alaposan megtanultam, hogy mennyit számít, hogy milyen társakkal veszed körül magad. Ne elégedj meg a nem kiemelkedő munkatársakkal, csak mert ők kevesebbe kerülnek, vagy mert macerás eltávolítani és pótolni őket!

#6 – Halgass a megérzéseidre!

Akárki, akármit mond, hallgatnod kell a megérzéseidre, a belső hangodra, az ösztöneid által sugallt gondolatokra!

GK kiegészítése: A saját káromon tanultam meg ezt (is). Sok olyan szituáció volt már a vállalkozói életemben, amikor valamiről előre “éreztem”, hogy nem lesz oké, de belevágtam, és gond is lett belőle. Vagy valamiről tudtam, hogy meg kellene lépni, de hagytam lebeszélni magam róla mások által. Később kiderült, hogy kár, hogy nem léptük meg, mert amikor végül mégis megléptük, óriási sikert hozott.

#7 – Higgy magadban!

Nagyon fontos, hogy győztesnek lásd magad, hogy higgy abban, hogy te vagy a legjobb! Olyan sokan próbálnak erről “lebeszélni”, hogy ez nem könnyű, de nagyon fontos. Ha nem hiszel abban, hogy győztes vagy, nem is leszel az.

GK kiegészítése: Már rájöttem, hogy ez mennyire igaz. Minden azon múlik, hogy mit hiszel magadról. Bármilyen önfejlesztő témához nyúlsz, ez a megállapítás minden nagy tanító szájából elhangzik. Még nekem is dolgoznom kell ezen, de már kis lépésektől is hatalmas részsikereim vannak – szóval tényleg megéri!

#8 – Szeresd, amit csinálsz!

Ez már a “ne a pénzért csináld” törvényben is ott van, de annyira fontos, hogy érdemes hangsúlyozni. Ha szereted, amit csinálsz, akkor keményebben tudsz dolgozni és kitartóbb tudsz lenni. Ha valamit nem szeretsz igazán, azzal sosem fogsz igazán nagy sikereket elérni – és még csak jól sem érzed magad közben.

GK kiegészítése: Ha nem szereted, amit csinálsz, akkor nem az a megoldás, hogy megpróbálod elkezdeni szeretni. Nem valószínű, hogy sikerül. A megoldás az, ha elkezdesz valamit mást csinálni…

Vállalkozóból Vállalkozás
(nyomtatott és audió verzió)

A könyv, amiben megmutatom, miként lehet itthon is valóban önműködő és becsületes vállalkozást építeni.

Ugrás a könyvhöz

2018-02-01T08:53:45+00:00 2017.01.26.|Egyéb|0 hozzászólás